FröKnäcke

 
 
Bakade fröknäcke idag, blev huuur gott som helst!
 

1 ½ dl havregryn
1 ½ dl majsmjöl
½ dl sesamfrön
½ dl pumpakärnor (jag hade inga hemma, så tog lite extra av de andra fröerna,
funkade bra det med)
½ dl solroskärnor
¾ dl linfrön
1 msk rapsolja
2 krm salt
2 ½ dl vatten

 Sätt ugnen på 160 grader.
Blanda ihop alla ingredienser utom vattnet i en skål.
Koka upp vattnet och häll det över de andra ingredienserna. Rör om ordentligt.
Kavla ut den kladdiga degen till en tunn rektangel mellan två bakplåtspapper.
Pensla gärna olja på det undre papperet så att det lätt lossnar efter gräddningen eller använd ett teflonpapper så fastnar det inte alls.

Lägg bakplåtspappret med degen på en ugnsplåt. Dra bort det övre papperet från degen.
Strö över lite flingsalt. Skär ett rutmönster i degen med en pizzaslicer eller en kniv.
Grädda brödet mitt i ugnen i ca 60 min.
Om det fortfarande är lite segt i mitten låter du brödet stå kvar i ugnen på eftervärmen.

 


Receptet kommer från Hembakat


Åsikter

GIVE ME SOME SUGAR!

Ditt namn:
Kom ihåg mig

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Share it...

Trackback
RSS 2.0